Hvis nogen var i tvivl om Freja Cohrts iver efter at komme i slutspillet med Silkeborg-Voel, blev de gjort godt til skamme i aftenens kamp, hvor den skudsikre venstre fløj leverede intet mindre end syv scoringer i sejren på 27-20.

Det var et noget spændt hjemmehold, der løb på banen i JYSK arena fredag aften, hvor de mødte Odense Håndbold. Allerede inden kampen blev fløjtet i gang, var stemningen i hallen intens, og tilskuerne var klar til at heppe på de grønne piger, så de for alvor kunne få en plads i top 6 og dermed sikre sig slutspillet.

Odense Håndbold lægger ud med at gøre kampen spændende, og efter få minutter er stillingen 0-1. Freja Cohrt, der efter sæsonen skifter til aftenens modstandere lægger dog hurtigt ud med at vise, hvilken klub hun spiller for i år og bliver første målscorer for Silkeborg-Voel. Et par vellykkede angreb og forsvar senere er stillingen 3-1.

Så let skulle det dog ikke blive for de grønblusede ligadamer at sikre slutspillet på hjemmebane. Hele første halvleg fortsætter meget lige med skiftevis føring til de to hold. Odense kommer cirka midtvejs i første halvleg foran 6-5, hvilket får Jakob Andreasen til at tage en timeout og minde Silkeborg-Voelpigerne om dagens taktik. Det virkede, og kort efter kunne Trine Troelsen udligne til 7-7.

Stine Skogrand fulgte op og bragte med sin første scoring de grønne foran med 8-7, og så var spændingen atter helt i top. Med tre minutter til pause kunne Sofie Bæk juble over at sikre en tomålsføring ved pausen på 11-9.

Efter pausen var der ingen slinger i valsen hos hjemmeholdet, der for alvor havde fået færden af slutspillet og nu bare fik det bedste ud af den fest, de knap 1600 tilskuere var med til at skabe i JYSK arena den sidste fredag aften i marts måned.

Stine Skogrand, der lige skulle i gang, var flyvende og lavede syv mål på 12 forsøg. Dertil leverede hun tre assists og stod for ligeså mange bolderobringer. Trine Troelsen var afgørende i den indledende fase, hvor hun lignede en, der skulle op på et tocifret antal mål, men som kampen skred frem, og Stine Skogrand og Freja Cohrt begge leverede varen, kunne den rutinerede bagsspiller i stedet glæde de to med en række målgivende afleveringer.

Alt i alt en fantastisk start på en fredag aften, der uden tvivl vil gå over i historien, som den dag, Silkeborg-Voel spillede sig i slutspillet i næstsidste spillerunde og nu tager en lille uge på femtepladsen, et point foran aftenens modstander.

Derudover blev det også den lokale Voelpige Andrea West Bendtsens første ligaoptræden, og som om det ikke var nok for den 17-årige playmaker, så nåede hun da også i kampens døende sekunder at score sit første ligamål med en god underhånd.

Sejren var sikret med 4:30 minutter tilbage af kampen, da Trine Troelsen gjorde det til 25-18. Her rejste publikum sig ualmindeligt tidligt og fik fyret godt op under den fest, der udspiller sig nu og de næste timer i JYSK arena.

På bænken delte Jakob Andreasen stor kram ud til spillerne, og selv direktør Mikael Bak kom ned forbi og deltog i krammefesten med halvandet minut tilbage af kampen.

På torsdag drager Silkeborg-Voel til Randers i en kamp, der nu kun handler om femtepladsen for Silkeborg-Voel. Den kamp bliver spillet – ligesom alle øvrige kampe i Primo Tours ligaen den 30/3 kl. 19:30.