Sofie Bæk er godt i gang med sin anden sæson i den grønne trøje og nyder stadig tilværelsen i det midtjyske i fulde drag. På trods af flere forskellige skavanker i kroppen, bliver hun holdt i god kampform af klubbens fysioterapeuter og har derfor været på banen i samtlige 17 liga- og pokalkampe i sæsonen indtil nu.

Tekst: Johanne Friis Pedersen / Foto: Silkeborg Foto

Sofie Bæk Andersen har spillet med i alle kampe, men efter vinterpausen har hun tilbragt lidt flere minutter på bænken, end hun havde ønsket. Det skyldes blandt andet, at hun kort inden årets første turneringskamp blev behandlet for en hofteskade, og samtidig har holdet præsteret ganske upåklageligt i angrebsspillet, som er en af Sofie Bæks spidskompetencer.

– Jeg vil selvfølgelig gerne spille endnu mere, ligesom jeg gjorde i efteråret, siger Sofie Bæk og tilføjer:

– Min krop er ved at være helt fit igen, så nu må jeg jo bare fokusere på at blive stærkere, så jeg kan kæmpe mig til noget mere spilletid.

Det sidste bliver sagt med et smil, hvilket faktisk kendetegner Sofie Bæk rigtig godt. Hun er en glad pige med et godt humør, der smitter af på resten af truppen og er medvirkende til den gode stemning, man altid oplever omkring Silkeborg-Voels spillertrup.

Sofie Bæk Andersen kom til Silkeborg-Voel fra Skive fH i sommerpausen 2015, hvor hun var tiltrukket af den måde, klubben bliver drevet på, ligesom hun allerede på forhånd havde let ved at se sig selv indgå i den brede trup med mange unge spillere med stort udviklingspotentiale.

Netop mulighederne for at udvikle sig og løbende bygge på både teknik og styrke er også noget af det, Sofie Bæk i dag fremhæver som særligt stærkt i Silkeborg-Voel.

– Det er rigtig fedt, at der tages så meget højde for vores individuelle situationer. Det gør også, at vi alle har lettest ved at yde vores maksimale. For eksempel er hele staben omkring holdet så godt inde i min fysiske situation, at der ikke er nogen, der ser skævt til, at jeg ikke er med til fodbold til opvarmning, men i stedet styrketræner for at reducere nogle af de områder, hvor jeg stadig er lidt bagud rent fysisk, forklarer Sofie Bæk inden torsdagens træning.

– Det står nu ikke så slemt til med mig, som det ser ud, tilføjer den 23-årige sønderjyde og griner, mens hun får tapet både håndled og knæ godt ind.

Sofie Bæk har spillet godt halvanden sæson i den grønne trøje, og er dermed cirka halvvejs i sin kontrakt med klubben. Stabiliteten og trygheden ved at være et sted i en længere periode betyder meget for Sofie Bæk, der er faldet godt til i sin rolle på holdet.

– Vi har det rigtig godt socialt på holdet og kender hinanden rigtig godt efterhånden. Jeg synes, det har været dejligt, at vi op til den her sæson i høj grad har kunnet fastholde en god stamme på holdet og fået styrket os med nogle gode spillere, som samtidig har været gode til at indgå i vores sociale fællesskab og generelt passer godt ind på holdet. Det giver en rigtig god tryghed både i kampe og til træning, at vi kender hinanden så godt, forklarer Sofie Bæk.

Den gennembrudsstærke playmaker håber nu på, at holdets medvind fortsætter sæsonen ud, så kampprogrammet bliver udvidet med lidt ekstra slutspilskampe.

– Vi vil rigtig gerne med i slutspillet, og vi ligger jo også der, hvor det absolut er muligt. Sidste år var vi rigtig tæt på, så med de oprustninger vi har gjort til denne sæson, så håber jeg meget, at det lykkes for os, siger Sofie Bæk og tilføjer, at troen på det bestemt også er tiltaget efter den start på året, holdet har haft med fire sejre i januar.

– I efteråret så det lidt skidt ud med at nå målet om slutspillet, men nu ser det pludselig rigtig godt ud, og også bedre end vi havde regnet med det ville, inden vi tog hul på kampene i januar, så jeg vil sige, vi har skabt et godt udgangspunkt for os selv, og selv om den kamp her ikke er en, vi må se som afgørende for, om vi kommer med, så vil vi virkelig gerne have point i dag, siger Sofie Bæk.

Playmakeren tilføjer, at det er i defensiven, at kampen skal vindes.

PHP Code Snippets Powered By : XYZScripts.com