Sofie Bæk Andersen var i efterårets 14 ligakampe involveret i ikke færre end 126 af Silkeborg-Voels 368 mål. Med andre ord står hendes navn på mere end hver tredje Silkeborg-Voelscoring.

Målene fordeler sig med 77 scoringer og 49 assists, hvilket gør hende til en spiller, der både kan skabe chancer for sig selv og sine medspillere.

Den målfarlige playmaker har tidligere hørt en del for ikke at gøre sig gældende i forsvaret, men også her er Sofie Bæk begyndt at lade sig bemærke positivt med et stigende antal bolderobringer og opstart af kontrafaser, som er en af holdets spidskompetencer.

– Jeg arbejder hele tiden på at dække mine egne huller bedre ind. Forsvarsspillet er stadig et af de steder, hvor jeg skal gøre en ekstra indsats, men jeg føler det løbende bliver bedre og jeg er blevet mere tryg ved min rolle i forsvaret, fortæller Sofie Bæk selv.

Den samlede indsats har sikret Sofie Bæk en MEP på 44,4 her godt midtvejs i grundspillet, hvilket placerer hende på tredjepladsen over ligaens mest effektive spillere. Det er Esbjergs Vilde Mortensen og Estavana Polman, der tager de to første pladser, og Sofie Bæk er altså den mest effektive playmaker i den danske liga på denne side af jul.

På listen finder vi også Rikke Iversen, der med en MEP på 35,7 fordelt på 12 kampe også kan være sin indsats helt godt bekendt.

Ligadamerne holder disse uger en meget fortjent efterårsferie, som flere bruger til at indhente noget tid med familien. Sofie Bæk og Rikke Iversen er begge rejst sydpå. Bæk til det caribiske øhav, hvor hun er på den årlige efterårsferie med sin familie, og Iversen besøger sine forældre i Madrid.

Også Hege Bakken Wahlquist og Jane Schumacher er rejst mod varmen. De to har taget hinanden under armen og udforsker de thailandske strande.

Se toplisterne for ligaens mest scorende, assisterende og effektive spillere herunder og gå selv ind på TOPHÅNDBOLD.dk og nørd meget mere i statistikkerne.

 

PHP Code Snippets Powered By : XYZScripts.com