Silkeborg-Voel har op til denne sæson styrket sundhedssektoren endnu mere med samarbejdet med eliteSilkeborgs fysioterapeuter, der i løbet af ugen sørger for at holde spillere klar til kamp og træning.

Silkeborg-Voel har forud for sæsonen 2016/17 indgået et samarbejde med eliteSilkeborgs team af fysioterapeuter, som blandt andet har været medvirkende til, at ingen spillere har måttet sidde over med mindre skader.

En af de spillere, som er forbi fysioterapeut Thomas Hjort flere gange i løbet af en uge er playmaker Sofie Bæk, som gennem stort set hele sæsonen har været plaget af skader af meget forskellig type og alvorsgrad, men som takket være et tæt samarbejde med eliteSilkeborg har været i stand til at spille samtlige kampe siden sæsonstart.

– Vi har en kæmpe fordel her i klubben ved at vi har tre fysioterapeuter tilknyttet, som gerne kigger på os fire gange på en uge, hvis det er nødvendigt for, at vi kan spille kamp den runde. Så godt er det ikke alle hold, der har det, siger Sofie Bæk, mens hun netop er ved at få lagt tape omkring håndleddet og det højre knæ inden en torsdagstræning på Silkeborg Efterskole.

Fysioterapeut Thomas Hjort sørger sammen med trænerteamet løbende for at tilrettelægge spillernes træning, så den bliver gjort mest mulig optimal i forhold til deres individuelle situationer.

– Vi forsøger at tilgodese alle behov og interesser, for på et professionelt håndboldhold er det jo nødvendigt både at tænke kort- og langsigtet. For Jakobs (Andreasen – cheftræner, red.) vedkommende handler det nok mest om, om han har sine spillere klar til den næste kamp på programmet, mens det for os handler mindst ligeså meget om at lave et godt stykke fore-byggende arbejde, så vi ikke skal behandle så mange skad-er, men i større omfang kan fokusere på fysisk træning og dermed give spillerne det bedste udgangspunkt for at indgå fuldt i både træning og kamp gennem hele sæsonen, forklarer ansvarlig fysioterapeut Thomas Hjort.

eliteSilkeborgs team af fysioteraputer arbejder i løbet af en almindelig uge med både håndboldspillere, fodboldspillere, kajakroere, svømmere samt mange andre idrætsudøvere. Egentlig er eliteSilkeborgs primære fokus på de unge udøvere på Talent Team og eliteAkademiet (bl.a. Silkeborg-Voel College), mens samarbejdet med ligadamerne blandt andet er med til at skabe sammenhæng mellem den talentudvikling, der sker i ungdomsrækkerne og det professionelle miljø, der er på et dameligahold.

– Vores store ønske er jo, at de unge udøvere, vi har på eliteAkademiet, bliver dygtige nok til at lykkes på seniorniveau. Derfor bliver vi også rigtig glade, når vi ser unge håndboldspillere som Andrea West Bendtsen, Pernille Papsø, Laura Christiansen og Mathilde Strunge på bænken for Silkeborg-Voels ligadamer, siger Thomas Hjort.

Også hos Silkeborg-Voel er man glad for samarbejdet med eliteSilkeborgs fysioterapeuter og glæder sig over altid at have sine spillere klar til kamp.

– Vi kan selvfølgelig ikke helt undgå skader, men Thomas Hjort og resten af teamet hos eliteSilkeborg er med til at minimere de skader, der kommer, og måske endnu vigtigere er de med til at tilrettelægge den fysiske træning til spillerne individuelt med fokus på at holde skader på lang afstand, siger Jakob Andreasen.

eliteSilkeborg er desuden er stærk partner i at lykkes med målet om at få flere lokale håndboldpiger igennem til ligaholdet, hvorfor det er til alles vinding, at ligaspillere og de unge udøvere alle træner og bliver behandlet i eliteSilkeborgs lokaler på Silkeborg Business College.

– Det giver rigtig meget for de unge talenter at møde ligaspillerne i træningscentret og se dem komme til og fra behandling hos de samme mennesker, som skal hjælpe dem med at nå deres egne mål om at blive professionelle med deres sport. Samtidig oplever vi også, at ligadamerne har gavn af at indgå i et miljø med så mange forskellige idrætsgrene og aldersgrupper, siger Thomas Hjort.

 

PHP Code Snippets Powered By : XYZScripts.com