Det er sådan et udtryk, der tit bruges om en god præstation, at nogen har læst på lektierne. Men lige her var det rent faktisk det, Stephanie Andersen havde. I bussen på vej til Odense kunne man i går se Silkeborg-Voels 24-årige målmand sidde med sin mappe med optegninger over samtlige spillere på Odenses hold typiske skud.

– Det er måske lidt nørdet, men det bliver da lidt lettere at tage boldene, når jeg ved, hvor de plejer at skyde, griner Stephanie Andersen, der onsdag aften stod med en redningsprocent på imponerende 50 % mod Odense Håndbold.

Mappen er i løbet af sæsonen blevet så tyk, at den smånørdede målmand har måttet dele den op i to. Taktikken er dog ikke en, Stephanie Andersen selv har opfundet, men en, hun bruger en stor del af sin forberedelsestid på, fortæller hun.

– Vi får klip fra trænerne med modstandernes spil, og så tegner jeg bare alle skuddene ind. Det tager måske en times tid forud for hver kamp, og så studerer jeg den i dagene op til kampen og i bussen, når vi skal til udekamp, fortæller Stephanie Andersen.

Det var onsdag aften i Odense i høj grad det midtjyske forsvar, der gjorde forskellen i kampen. Hele 11 minutter gik der nemlig, før Odensepigerne scorede deres første mål, og det skyldes både en flot målmandspræstation, men også de seks spillere mellem Stephanie Andersen og Odensespillerne, som der heller ikke var en finger at sætte på i gårsdagens kamp.

– I går gjorde det det også noget nemmere at stå godt, at forsvaret stod så godt. De lukkede rigtig godt af og holdt alle aftaler. Det er sådan en kamp, hvor det bare er fedt at være målmand.

Holdet spiller næste kamp på mandag klokken 19.30 ude mod Team Esbjerg, og den kamp er Stephanie Andersen allerede begyndt at forberede sig på.