Silkeborg-Voels 186 cm høje målvogter har siden nytår imponeret med redningsprocenter på tæt på 50 i flere kampe, og for to uger siden kunne klubben med glæde meddele, at Stephanie Andersen fortsætter i Silkeborg-Voel den kommende sæson.

Stephanie Andersen kom til Silkeborg-Voel første gang i 2012 og var to år senere med til at rykke holdet i ligaen. I dag har hun en bærende rolle på det hold, der lige nu kæmper for en plads i slutspillet og muligheden for at spille europæisk næste sæson.

– Silkeborg-Voel betyder meget for mig. Jeg synes, det er en utrolig spændende klub med meget fremtid. Det er vildt, så meget der er sket, siden jeg kom hertil første gang i 2012, hvor vi lå og kæmpede om at rykke op i ligaen, siger Stephanie Andersen inden lørdagens kamp som kan blive afgørende for, om Silkeborg-Voel kommer med blandt de seks bedste hold.

For fire måneder siden virkede det næsten utopisk at snakke om slutspil, men blandt andet på grund af en perlerække af gode redninger fra Stephanie Andersen i årets tre første kampe mod Odense Håndbold, Team Esbjerg og Nykøbing Falster er drømmen kommet inden for rækkevidde.

– Det er sjovt at se, hvor langt op vi kan komme, og jeg er glad for at være en del af det og være med til at hjælpe klubben med at komme endnu højere op, siger Stephanie Andersen.

Når Silkeborg-Voels 24-årige målvogter imponerer med flot-te redninger i kampe mod nogle af landets bed-ste skytter, så skyldes det blandt andet flere timers forberedelse af hver enkelt spillers skudvaner.

Den smånørdede målmand har i løbet af sæsonen indtil videre fyldt over to ringbind med skudstatistikker fra de modstandere, Silkeborg-Voel har spillet mod siden september. Taktikken er ikke hendes egen, men det er en, som Stephanie Andersen bruger en stor del af sin forberedelsestid på, fortæller hun.

– Vi får klip fra trænerne med modstandernes spil, og så tegner jeg bare alle skuddene ind. Det tager måske en times tid forud for hver kamp, og så studerer jeg den i dagene op til kampen og i bussen, når vi skal til udekamp.

Stephanie Andersen nyder det ansvar hun har fået på holdet og glæder sig generelt over de indbyrdes forhold i truppen, som også havde betydning for, at hun for nylig underskrev en ny kontrakt med Silkeborg-Voel. En stor del af spillerne er efterhånden bosat i Silkeborg, hvor de ofte ses i fritiden til både BSV-herrernes hjemmekampe, cafébesøg eller meget andet.

– Det betyder selvfølgelig rigtig meget, at man har det godt i sin klub, og det tror jeg, vi alle har her i Silkeborg-Voel. Det er nogle gode piger at spille sammen med, og vi har det rigtig godt både på og uden for banen. Jeg glæder mig altid til at komme til træning og være sammen med dem, og vi ses også ofte privat.

Stephanie Andersen har netop gjort sin uddannelse til sportsmassør færdig og nyder nu den ekstra tid til sig selv, indtil hun på et tidspunkt vil begynde på  fysioteraputuddannelsen.