Den islandske håndboldkoloni Egebjerg gæstede lørdag eftermiddag den Grønne hule, hvor Silkeborg-Voel KFUMs Serie 1-herrehold stod klar ved forsvarsværkerne. De grønne krigere var beredt til at tage imod invasionsmagten, der var iklædt en blålilla spilleuniform i en meget pyntesyg og fimset nuance. Egebjerg har normalt mange islandske vikinger med, men kontingentet af vores broderfolks lejesoldater er nedadgående. Heltene fra nord har gennem flere sæsoner været kendt for fightervilje og temperament som vi kender det fra oldhistoriens sagaer. Ordet saga kommer af verbet segja, der betyder sige eller fortælle. Det betegner på islandsk enhver form for fortælling og bruges ofte i betydningen historie eller epos. Sagatid 930-1030 er Islands storhedstid. De fleste sagaer er skrevet om den og er ofte heltesagaer. Lad os bare med det samme sige, at Egebjergs præstation ikke er noget at skrive hjem om.

Dagens modstandere efterlod ikke et specielt positivt indtryk. Kampen igennem var der en meget intens stemning, der til tider blev en anelse ondskabsfuld. Specielt en episode, hvor en storspillende Pistol Pete i et gennembrud var tæt på at få sin skudarm revet af gjorde ikke en hypertændt nummer 3 ære. Kampen igennem var hans bersærkergang kilde til stor ærgrelse hos medspillere og modspillere. Konstant opførte han sig fysisk og verbalt usportsligt. Det var ikke en stor overraskelse, at han måtte forlade kampen i anden halvleg efter tre udvisninger. Det var ca. 20 minutter for sent, men ellers skal kampens to dommere roses for en solid indsats. Der var for stor forskel i kvalitet og tempo hos de to hold, og det skabte meget frustration hos udeholdet, der kæmpede med både luft, teknik og team spirit.

Opmærksomheden hos de midtjyske medier var i optakten rettet mod hjemmeholdets skadesituation. Georgi udgik med en alderdomsrelateret baglårsskade i opgøret mod Kjellerup, mens Paw P ifølge upålidelige rygter i lokalmiljøet var placeret på en sofa foran tv’et under kampen. Den internationale globetrotter Frank Ryge var taget til US of A til tur nummer to til Guds eget land indenfor kort tid. En kombination af eventyrlyst og savnet af følelsen af rekyleffekten fra en oversize gun havde nærmest tvunget den venstrehåndede veteran over Atlanten. Fortsættelse følger.

Der var ingen, der var savnet, da de to sæsondebutanter Leon og Hr. Vendelbo gjorde det fantastisk. Trænerkapaciteten Leon scorede efter behag – for eksempel med et lækkert lob efter et flot gennembrud. Dog var det bedste, at Leon fik sat et superflow i spillet, og det nød specielt Pete godt af, da han kom i god fart og scorede flotte mål fra distancen. Det var samtidig tydeligt for enhver, at jernlungen John virkelig har arbejdet hårdt off season, hvor de tunge vægte er skiftet ud med store mængder cardio. Den kondistærke bagspiller leverede en fysisk pragtpræstation i sin første kamp i sæsonen. De mange minutters spilletid blev klaret med bravour og overskud, og det lover fantastisk for fremtiden. Voeldrengene ført an af Fenner og Volder i forsvaret begrænsede Egebjerg til kun 15 mål på trods af et par blundere og et par flotte kvalitetsmål fra deres højre back, der spillede en god kamp. Ellers havde den gule klippe mellem stængerne, Mark, styr på resten, og det gav mange kontramuligheder, som speedster Jake udnyttede. Den purunge Anders And-entusiast skal også fremhæves for at bidrage med hele tre tilskuere: HP, Linda og hans svigerfar. De tre hårdtprøvede fans holdte et kort hvil efter en lang og hård slaveweekend på Jakes landsted, der blandt andet havde budt på almindelig oprydning og kørsel til losseplads, samt flere symptomer på lumbago.

Danmark – Island 32 -15. Se stilling: Klik her

De grønne vikinger: Holbert, Stig B, Luffe, Heidemann, CV,  John, Leon, Fenner, Pete, Jake

[pro_ad_display_adzone id=”2″]

PHP Code Snippets Powered By : XYZScripts.com