Ligacheftræner Jakob Andreasen er fuld af optimisme forud for den nye sæson, hvor deltagelse i både Final4 i Santander Cup og DM-slutspillet i HTH GO Ligaen står som de altoverskyggende sportslige målsætninger. 

Lørdag eftermiddag kl. 13.30 står ligadamerne over for sæsonens første store opgave, når Skanderborg Håndbold venter i 1/8 finalen i landspokalturneringen, og til den opgave føler Jakob Andreasen, at både han og spillerne er helt klar.

– Skanderborg er en modstander, som vi både skal og vil slå. Skanderborg har gjort det godt i sine træningskampe, men det er et hold, som netop er rykket ud af ligaen og samtidig sendt flere spillere videre til bedre hold i ligaen, siger cheftræner Jakob Andreasen, der beskriver pokalturneringen som det vigtigste her i sæsonens indledende fase.

– Vinder vi over Skanderborg, er vi kun en kamp fra Final4, som er et rigtig stort mål for os. Men nu må vi se. Kommer vi i første omgang til 1/4 finalen, så må vi se på, hvem der bliver vores modstander og afstemme vores forventninger derefter. I første omgang i skal bare vinde i morgen og videre. Vi har set tre halvlege med Skanderborg, men det har været træningskampe. Det drejer sig først og fremmest om at have styr på vores egne ting, siger Jakob Andreasen.

Cheftræneren oplever på nuværende tidspunkt, at der er godt styr på holdet, der lægger ud i HTH GO Ligaen fredag den 1. september hjemme i JYSK arena imod Randers HK.

– Vi står godt før sæsonstarten. Der er selvfølgelig noget tilvænning for de nye spillere, men vi har trænet rigtig godt. Spillerne er virkelig i god form. De træner meget og hele set-up’et omkring vores træning er blevet endnu bedre, siger Jakob Andreasen, der oplever, at han med de nytilkomne spillere har fået en bredere trup end i sidste sæson.

– Men det samme kan siges om stort set alle de hold, vi kan sammenligne os selv med og skal konkurrere om placeringerne med. Odense har steppet op og sat sig selv i en klar favoritposition, mens også Nykøbing-Falster og København har fået lidt mere og har været i finaler. Vi ved, at Viborg og FC Midtjylland altid er der, og så har vi Randers, som vi starter imod i HTH GO Ligaen, som også har fået nye spillere, så som jeg ser det, får vi igen en sæson, hvor der ikke bliver mange point mellem nummer to og nummer otte, når vi går ind i slutspillet , siger Jakob Andreasen.

Der er dog ingen tvivl om målsætningen for sæsonen i HTH GO Ligaen. Det er en plads i slutspillet, men om det bliver som nummer et eller otte vil cheftræneren ikke spå om endnu.

– Sidste sæson var supergod til trods for problemer i starten. Det kan være, at det bliver modsat denne gang. Eller måske kører det bare. Træningsmæssigt og med de nye spillere har det været fantastisk. Det har været en fornøjelse at møde ind til træning hver eneste gang, siger Jakob Andreasen.

Den lokale cheftræner har dog også et helt andet mål med sæsonen, som spillerne kun indirekte kan hjælpe ham med at indfri. Nemlig at fortsætte med de flotte høje tilskuertal, man oplevede til holdets kampe i løbet af det meste af sidste sæson, hvor der flere gange sad op imod 1500 tilskuere og heppede på de grønne piger.

De nye spillere er Anna Sophie Okkels,  Camilla Fangel og unge Lea Hansen, der er kommet fra SK Aarhus, samt en ny norsk venstreside med fløjspiller Hege Bakken Wahlqvist fra TTH Holstebro og bagspiller Birgitte Karlsen fra norske Tertnes.

Pokalkampen lørdag spilles i Fælledhallen i Skanderborg klokken 13.30.