Birgitte Lemming og Inge Rasmussen fra Voel yder et stort stykke frivilligt arbejde i Silkeborg-Voel KFUM, men det har i mange år oftest været bag kulisserne.

De har dog været synlige som tidtager og sekretær ved kampe i JYSK arena i Silkeborg og i Voel-Hallen, men nu træder de ind på den europæiske scene ved tidtagerbordet i IBF Arena i Ikast.

Her har de fået opgaven i Herning Ikast Håndbolds EHF-kamp lørdag den 13. oktober mod den polske klub Metraco Zaglebie Lubin.

” Det startede for et år siden, hvor Mogens Jensen, der sidder ved både BSV’s og Herning Ikasts kampe sagde til mig, om det ikke var noget at komme videre med. Jobbet ved tidtagerbordet havde givet ham gode oplevelser og netværk, så et kunne han anbefale, fortæller Inge Rasmussen.

Hun har siddet i fire sæsoner til ligakampe i Jysk arena og hentet erfaringer herfra.

”Jeg skulle blot finde mig en makker, og det blev så Birgitte. Vi sendte vores kontaktoplysninger, men vi hørte ikke noget til det  før forleden, hvor vi blev tilbudt at sidde ved kampe i Golden League med kvindelandsholdet, men da var vi desværre forhindret. Men nu kom chancen i EHF-kampen på lørdag, siger 52-årige Inge Rasmussen.

Både Birgitte Lemming og Inge Rasmussen er rundet af foreningskulturen i Voel, hvor de begge har spillet, trænet og været i bestyrelsesarbejde. Det frivillige arbejde har de hele tiden været en del, og det vil de sikkert været i mange år frem. Det frivillige arbejde omfatter også Havnefest og Regatta i Silkeborg.

”Jeg startede i klubben som 13-årig, blev træner som 17-årig og  kort efter kom jeg i bestyrelsen, hvor jeg var i 12 år. Dernæst kom jeg i ungdomsudvalget, hvor jeg har været indtil for få år siden, fortæller 53-årige Birgitte Lemming.

Hun startede som tidtager helt tilbage i den tid, hvor Voel KFUM spillede og trænede i Fårvanghallen.

”Det bliver afgjort spændende på lørdag at være en del at en EHF-kamp. Vi er spændte på, hvem der kommer så EHF-observatør, siger Birgitte Lemming.

Inges liv i Voel KFUM og Silkeborg-Voel KFUM ligner Birgittes. Hun startede i klubben som andet års junior og har foruden at spille været træner i flere omgange. Selv har hun spillet indtil for blot syv år siden.

”Som sekretær bliver det speciel ved en international kamp, for der skal vi tilbage og skrive i kamprapport i hånden, hvorefter en EHF-repræsentant skriver den ind i sit eget program på en pc, siger Inge Rasmussen.

For at træne til EHF-Cup-kampen havde Birgitte Lemming og Inge Rasmussen fået jobbet ved tidtagerbordet onsdag aften i IBF Arena til kampen i den danske liga mellem Herning Ikast og EH Aalborg.

PHP Code Snippets Powered By : XYZScripts.com