Fra klubbens elitekoordinator omkring drengeungdom, Kent Ferdinand Knudsen, har vi modtaget følgende indlæg:

Tiden er blevet moden til et lille indlæg omkring samarbejdet mellem trænere og forældre.

Håndboldsporten og sport generelt, har gennem de sidste 10-15 år oplevet at forældre kræver mere og mere på deres egen børns vegne. Det harmonerer meget godt med, hvad der er af udfordringer i dagens skole. Børn må helst ikke lide nederlag eller møde modstand. Opstår disse situationer. Så er forældrene på pletten som supermand på gerningsstedet. Ofte med en løftet pegefinger og med opfattelsen, at omgivelserne ikke har gode hensigter i mødet med deres barn.

Trænere modtager ofte e-mails, sms og Facebook beskeder med kritik af håndteringen af deres barn. Dette kan være på alle tider af døgnet. Opfattelsen er at træneren står til fri afbenyttelse og rådighed. Nogen forældre har svært ved at acceptere og respektere uddannede træneres beslutninger på holdets og spillerens vegne. Man glemmer, at håndbold er en kollektiv sport, hvor træneren tager udgangspunkt i 12-14 personligheders udvikling.

Vi har uddannede pædagoger og lærer som samtidig er elite uddannet i håndboldspillet. Det betyder at vi har alle pædagogiske kvalifikationer repræsenteret på halgulvet. Alligevel ved mange forældre bedre end træneren, og er ikke blege for at udtrykke manglerne i forhold til forvaltningen af deres barns talent.

Jeg vil gerne på vegne af alle frivillige og smålønnet trænere. Opfordre til at forældre maner til besindighed og tager en dyb indånding, når jeres barn møder modstand eller har lidt et nederlag på håndboldbanen. Vi gør vores børn en kæmpe bjørnetjeneste, hvis vi løser alle situationer og konstant fejer foran dem. Dermed ikke sagt, at vi ikke gerne vil i dialog med forældre, angående sociale eller sygdoms hensyn som vi skal være opmærksomme på i håndboldfællesskabet, i Silkeborg-Voel KFUM.

Alle trænere er tilstede for at hjælpe og støtte jeres barns udvikling i håndboldspillet. Endvidere er det ikke vigtigt om jeres barn er på hold 1 eller 2 – De skal have lov til at udvikle sig fra, hvor de er her og nu. I må have tillid til at træner teamet har erfaringen og viden til at vurdere, hvor jeres barn hører til. Jeres barn er lige meget værd som menneske, ligegyldig om de er hold 1 eller 2 spiller. Giv jeres barn fred til at dyrke håndbold på egen hånd. Håndbold skal spilles med glæde, selvværd og selvtillid.

Disse værdier skal være bærende ligegyldig om man er bredde eller elitespiller.

PHP Code Snippets Powered By : XYZScripts.com