Der har altid været drøn på karrieren for Trine Troelsen, men efter den hårdtskydende ligatopscorer er kommet hjem fra sit ophold i franske Toulon, er hun begyndt at give mere plads til de blødere værdier som familieliv, gåture og boligindretning

Tekst: Johanne Friis Pedersen

Trine Troelsen voksede op i Vestjylland med sine forældre og sin otte år ældre storesøster i et hjem, hvor familien havde højeste prioritet. Sidenhen har håndboldkarrieren taget den 31-årige Silkeborg-Voelprofil til en lang række storklubber – primært i Danmark, men også den franske klub Toulon nåede at have den danske ligatopscorer på holdkortet i en enkelt sæson, inden hun savnede Danmark og den danske liga igen.

Siden da har Silkeborg-Voel haft glæde af at have Trine Troelsen i spillertruppen, hvor hun har fået en helt anden rolle, end hun tidligere har været vant til.

– I Toulon var vi mange rutinerede spillere på holdet, så jeg har lige skullet vænne mig til at komme hjem til Silkeborg og pludselig være den ældste og mest rutinerede spiller på et hold, der ellers bestod af mange unge spillere, fortæller Trine Troelsen og tilføjer at det med tiden er blevet noget, hun helt godt kan lide.

– Det har været meget lærerigt for mig at skulle tilpasse mig den rollefordeling, og jeg synes efterhånden, jeg har fundet mig godt tilrette i den rolle, ligesom jeg oplever, at mine holdkammerater også har accepteret, at jeg nogle gange siger nogle ting og er lidt ekstra skrap, siger Trine Troelsen og griner lidt.

Rollen som den rutinerede spiller på holdet har helt naturligt smittet af på Trine Troelsens rolle i de sociale forhold på holdet, hvor hun også bliver kaldt for holdets mormor på grund af sin interesse for genbrugsbutikker, lange gåture og hjemlige sysler.

– Jeg kan godt mærke, at jeg er blevet ældre og begynder at sætte pris på nogle andre ting og også acceptere – og faktisk nyde – at det er sådan det er. Jeg nyder virkelig tilværelsen for tiden og går rundt med en rigtig lykkefølelse indeni, fortæller Trine Troelsen med et eftertænksomt smil.

Lykkefølelsen kommer måske af, at hun i juli 2015 overtog drømmehuset i Aarhusforstaden Højbjerg sammen med Martin, som hun denne sommer giftede sig med. Her bruger hun det meste af sin fritid på at indrette de godt 200 m2 for derefter at lave det hele om igen.

– Jeg elsker at rykke rundt og finde plads til alle mine loppefund, så det får jeg meget tid til at gå med, griner Trine Troelsen og indrømmer, at hendes mand måske nogle gange synes, det er lidt tosset.

Sammen med de lange gåturene bruger Trine Troelsen også husprojekterne til at bearbejde kampene og blive klar til den næste.

Ligesom alle andre på og omkring holdet er hun også meget opsat på at ville vinde dagens kvartfinale, men mens det for mange handler om, hvor stort det vil være for klubben at komme i semifinalen, handler det for holdet mere om det at vinde kampen.

– Vi har slået TTH tidligere på sæsonen, og det vil vi meget gerne gøre igen. Det er der, vores fokus ligger, og så tror jeg ellers, at det er bedst, hvis vi spillere undgår at tænke for meget over, hvad det betyder for klubben, hvis vi vinder, siger Trine Troelsen om dagens fokus.

Kampen fløjtes i gang klokken 18.30 i JYSK Arena, og Trine Troelsen håber sammen med alle sine holdkammerater, at rigtig mange vælger at komme og heppe med hænder, fødder og mund.

PHP Code Snippets Powered By : XYZScripts.com