For første gang i mange år har klubben to hold med i finalerne i Elite Cup, der spilles i IBF Arena i Ikast lørdag 19. marts – U14 drengene spiller kl. 13.15 og U16 ligaen går på banen 14.30. Finalerne er kulminationen på cuppen, der er for de stærkeste ungdomshold i Jylland.

Det er tredje år i træk, at de grønnes U14 drengehold er nået frem til finalen. Både i 2014 og 2015 blev det til sejr for Silkeborg-Voel KFUM-drengene, og det er også håbet, at de kan følge op på denne succes. Nogle af drengene var også med på holdet sidste år, mens det for nogle er først gang de står i finalen.

I finalen møder drengene Odder Håndbold. Indtil for nylig var drengene storfavoritter til at hive sejren hjem, men lige nu er de inde i periode, hvor det ikke rigtig kører for dem. Spillerne er ved at være håndboldmætte, og det har givet en nedtur.

– På baggrund af den aktuelle situation går vi ydmygt til opgaven med en stor respekt for Odder, som vi eller plejer at have styr på. Vi var i pulje med dem i efteråret, hvor vi slog dem stort på udebane, og spillede uafgjort på hjemmebane. Nu gælder det finalen, og jeg er sikker på, at drengene vil gøre alt for at få tingene til at fungere igen, og det er jo også vores opgave som trænere, at sørge for, at det lykkes, siger træner Mikkel Alexandersen.

Udover finalen i elitecuppen går U14 drengene en spændende periode i møde, idet de med sejre i sæsonen sidste to turneringskampe, kan kvalificere sig til at spille om det jyske mesterskab.

 

U16 elitedrengene går efter sejren

Klubbens U16 drenge har alle prøvet at stå i en Elite Cup finale før. Flere af dem de seneste to år som U14 spillere, og i finalen er de favoritter mod Randers HH, der spiller i 1. division.

– Vi er inde i en rigtig god periode. I begyndelsen af foråret have vi ikke marginalerne med os, men nu stepper drengene op, og derfor har vi vundet de seneste mange kampe, hvor vi ellers har været presset. Derfor er vi også favoritter i finalen, men det må ikke blive en sovepude for os. Randers HH er et rigtig godt hold, og vi skal spille op til vores bedste, eller vinder vi ikke, fastslår træner Klaus Thomsen, der ærgrer sig over, at han ikke kan være på sidelinjen ved finalen. Han skal selv spille kamp for BSV den dag.

Drengene var i pulje med Randers HH i efteråret, og vandt begge opgør, men i en pokalfinale kan alt ske, derfor er det også en flok drenge, der går på banen for at spille deres bedste.

– Vi må ikke undervurdere dem, og levere en halvhjertet indsats, for så taber vi. Vi skal virkelig steppe op, og det er vi klar til, siger Jens Dolberg Plougstrup, der er en af de bærende kræfter på banen.

På trænerbænken sidder Paw Plougstrup, der har trænet holdet sammen med Klaus Thomsen gennem hele sæsonen, derfor er drengene i gode hænder.

U16 drengene har også vigtige kampe foran sig i turneringen. Med en god slutspurt, kan de spille sig i DM-finalerne, men det kræver dog, at de øvrige resultater i ligaen lige flasker sig, når turneringen genoptages efter påske.

Smut en tur til Ikast lørdag og støt klubbens talenter.

 

PHP Code Snippets Powered By : XYZScripts.com