I weekenden blev Ligapladsen sikret af U16 pigerne, og tirsdag aften vandt holdet hjemme i Voel-Hallen med 27-16 over Team Esbjerg HK.

Ved pausen førte Silkeborg-Voel med 12-10.

” Vi er i den situation nu, at vi kan prøve nogle ting af i de sidste kampe. Mod Esbjerg dækkede vi således 6-0 i hele første halvleg. Det var for at se, om vi kunne stække Esbjerg skytter, der er nogle af de bedste i rækken. Det lykkedes fint at holde dem nede på 10 mål, men jeg kunne godt have ønsket, at vi havde været mere kyniske i angrebsspillet og havde scoret flere mål på vore chancer”, siger træner Tor Mathiassen.

U16 pigerne dækker normalt offensivt, og det gik holdet også over til i anden halvleg. Det betød, at Esbjerg blev holdt nede på tre mål i de første 20 minutter af anden halvleg.

” Havde det været en afgørende kamp om oprykning havde vi nok ike dækket 6-0, men vi fik testet det. Vi spillede en rigtig god anden halvleg, og de interne relationer på holdet bliver v´bare bedre og bedre”, siger Tor Andreasen.

Målvogter Sofie Jensen kom ind efter 20 minutters spil og stod også hele anden halvleg. Det gjorde hun godt med 13 redninger.

Målscorere for Silleborg-Voel: Maja Laursen 6, Kristina Ernst 5, Carla Høck 5,  Laura Abild 3, Mathilde Arvé 3, Josefine Videbæk 2, Filippa Hundebøll 1, Nicoline Holten 1, Nikita Andreasen 1

Holdet mangler at møde Fredericia og rækkens nummer et HEI/VRI, som er det eneste hold, der har taget point fra Silkeborg-Voel. Den sidste kam kan meget vel blive om førstepladsen.