Ved at spille 25-25 med Horsens HK lykkedes det Silkeborg-Voel at nå op 15 point og dermed sikre sig en plads i Ligaen efter jul.

Kampen var helt lige og spændende til sidste sekund. Med 10 sekunder igen førte Horsens 24-25, men i  et anden-bølge-angreb fik Rikke Jochumsen chancen fra fløjen.

” Det var en spids vinkel, men hun scorede et kongemål til 25-25 og sikrede os dermed ligapladsen”, siger træner Thomas Harlev, der jubler sammen med pigerne og cheftræner Leon Henriksen.

Målsætningen for efteråret var opfyldt.

Silkeborg-Voel førte 13-12 ved pausen og havde været foran med tre-fire mål i første halvleg. Billedet vendte lidt i anden halvleg, hvor det var Horsens’ tur til at føre. Gæsterne var således foran 20-22, men Silkeborg-Voel fortsatte med at hænge på og fik det ønskede resultat.

” Rikke Jochumsen spillede en superkamp, så det var fint, at hun scorede til sidst. Men alle spillere gjorde det godt. Det var en rigtig god kamp mellem to gode hold. Den var også et pejlemærke for, hvor vi er nu. Der mangler lidt i vores ankomstfase og i forsvaret. Men det er nuancer. Vi glæder os lige nu over at være i Ligaen. Det giver ro til at arbejde vindere”, siger Thomas Harlev.

Han glæder sig også over Natasja Andreasens indsats med 10 mål og otte assists.

” Hendes landsholdsudtagelse er virkelig fortjent. Hun spiller med så få fejl”, siger Silkeborg-Voel-træneren.

De øvrige målscorere var: Rikke Jochumsen 6, Emma Laursen 4, Marlene Dahlmann 3, Laura Nielsen 1 og Naja Frøkjær-Jensen 1.

Resultatet er dog spændende for puljen, idet Horsens HK kan overhale Herning-Ikast ved at vinde sin sidste kamp og derved også nå op på 15 point. Herning-Ikast er sluttet på 14 point.