Da U18 pigerne ved juletid kvalificerede sig til 1. division i foråret, var der ikke mange der regnede med at pigerne ville blande sig i topduellen i den næstbedste række i Jylland. Heller ikke træner Thomas Harlev.

– Jeg havde ikke forestillet mig, at vi skulle ende i toppen af rækken, men pigerne har udviklet sig utrolig meget. I træningen har vi haft fokus på udvikling af den enkelte spiller, men også på holdets udvikling generelt, siger Thomas Harlev.

Holdet og trænerstaben havde før debuten i 1. division ambitioner om, at alle kampe skulle vindes, men derfra til at det skulle lykkes et lang stykke hen af vejen, havde man ikke lige regnet med..

– Vi var skuffede over, at vi ikke kvalificerede os til 1. division i efteråret, men blev her enige om, at vi ville spille os op, og det lykkedes endda med en suveræn 1. plads i 2. division, konstaterer Thomas Harlev.

Holdet består primært af første års U18 spillere, og derfor har der været arbejdet rigtig meget med den individuelle udvikling.

– Vi har bygget videre på den portion erfaring pigerne havde fra U16 holdet, hvor de spillede i 1. division. Andet års spillerne har haft gavn af at blive presset af “de unge”, og har været med til at udvikle dem, fastslår Thomas Harlev, der har brugt alle sine piger i kampene ud fra devisen, at det er på banen man udvikler sig mest.

Stor talentmasse

Lige nu råder Silkeborg-Voel KFUM over en stor talentmasse på pigesiden, og der er et meget tæt samarbejde mellem trænerne på tværs af holdene fra U14-U18.

– Vi har sparet rigtig meget med hinanden, og har kunnet rykke spillere op og ned mellem holdene, for at styrke alle hold. Samtidig har vi udlånt spillere til klubbens 2. divisions hold og Jyllandsserie hold. Og så er vi stolte af, at Mathilde Strunge fik sin ligadebut i foråret som første års U18 spiller, konstaterer Thomas Harlev.

Han og den øvrige trænerstab glæder sig over den store tilslutning der er til pigehåndbolden i Voel. Det gælder ikke bare fra U14 og opefter. U12 pigerne, har netop vundet sølvmedaljer ved JM. På den måde tegner fremtiden lys i klubben, hvor trænerstaben oplever, at man har alle muligheder for at udvikle pige afdelingen stille og roligt til noget stort, og på sigt kunne levere spillere til klubbens ligahold.

 

PHP Code Snippets Powered By : XYZScripts.com