80 tilskuere var mødt op i Voel Hallen for at støtte U18 pigerne i kampen mod Odder, hvor en sejr ville betyde oprykning til 1. division efter jul.

Kravet var en sejr – hvis pigerne ville undgå at skulle ud i en nervepirrende kamp mod Vejle søndag. Verner Sørensen var med i hallen, og har sendt følgende beretning.

Silekborg-Voels piger startede meget nervøst, Pigerne for frem uden hoved eller hale i deres spil. De skød uden omtanke på alt, hvad de troede de så af huller. Odder derimod gav sig tid til at bygge spillet op. Efter seks minutter var stillingen 0 – 4. Syv minutter og tredve sekunder skulle der gå før Voel kom på tavlen. De første mål gav ingen ro, vi skulle enogtyve minutter ind i kampen før Voel fik vendt kampen. Da var stillingen 6 – 6 og havde det ikke været for Xenia Skovborg i Voels mål, kunne det være gået langt værre. Odder skal til gengæld prise sig lykkelige for deres førstevalg i målet, uden hende var de blevet slagtet.  Efter udligningen overtog Voel kampen og ved pausen var stillingen 11 – 8.

Fra anden halvlegs start havde Voel byttet målkvinde. Det skulle vise sig at være en total katastrofe, for Odder. Der gik otte minutter før gæsterne fik scoret, og da var kampen lukket, for stillingen var 16 – 9. Når man har så gode målkvinder, som Voel havde onsdag aften, er det med at slå til, når man kommer på banen. Og det var hvad Johanne Knudsen gjorde, da hun fik chancen. De første fem skud klarede hun i rigtig flot stil, og at det ene var et straffekast gør ikke historien ringere. Johanne trak skodderne for i målet, og gav dermed forsvaret selvtillid og åbnede op for kontra spillet. Det knækkede Odder, de kæmpede med alt, hvad de havde, men overmagten var for stor. Voel lavede stadig for mange fejl, men de havde det totale overtag igennem hele halvlegen og da kampen blev fløjtet af viste tavlen 23 – 14. En fortjent sejr og pigerne brød ud i jubel over oprykningen.

Før den sidste kamp har pigerne 18 point for 9 kampe, og en + målscore på 87. . Aftens Voel spiller? Hmm, det er svært at komme uden om Johanne Knudsen, gode redninger og gode bolde til kontraløbet. Emilie Gissel,havde  mange skud, få mål, men 7 assist. Mathilde Strunge var solid i såvel forsvar som angreb. Men niks, i aften skal den gå til den fælles indsats der sikrede sejren. God brede sikre mange målscorer og det gjorde udslaget.

Silkeborg Voel Kfums målscore var: Mathilde Strunge 5, Cecilie Hedegaard, Emilie Gissel, Karoline Nielsen Agnes Munch 3 og Louise Balle 3 (3), Cecilie Mølgaard, Mille Sørup og Sandra Tanski 1. Johanne Knudsen 10 (1) og Xenia Skovborg seks redninger,

Efterfølgende har redaktionen fanget en glad træner, Thomas Harlev og spurgt ham om årsagen til oprykningen.

– Jeg er rigtig glad og tilfreds. Pigerne har knoklet for sagen, og det lå bestemt ikke i kortene før sæsonen, at vi skulle i 1. division. Men i kvalifikationskampene viste vi, at vi var tætte på. Så efter disse satte vi os det mål, at vi ville rykke op, og det er sket nu med en trup, hvor totrediedel er første års piger, og så har vi fået hjælp af et par U16 spillere, så det er godt gået, fastslår Thomas Harlev.

Han understreger, at der er god “grøde” i ungdomspigeafdelingen, hvor der på såsvel U14, U16 og U18 plan er rigtig mange dygtige boldspillere.