Det blev fra kampens start en tæt og intens affære i Frederiksberg Hallen, hvor hjemmeholdet dog havde overtaget og hele tiden var et lille skridt foran. Midtvejs i første halvleg var stillingen 7-5 , og begge hold havde en spiller vist ud, hvilket også vidnede om den høje tænding i begge lejre.

Tætheden varede desværre ikke ved, og fra 15. minut trak københavnerne fra og bragte aldrig for alvor sejren i fare.

21 minutter inde i kampen havde københavnerne udbygget føringen til 11-6, hvilket fik Jakob Andreasen til at smide timeoutkortet for anden gang i kampen. Det gjorde desværre ikke den store forskel rent offensivt, men defensivt lykkedes det lidt bedre herfra at holde dagens modstandere fra at score for mange mål. Otte minutter senere var stillingen 13-8, men der skulle væsentlige forbedringer til i angrebsspillet, hvis der skulle ændres på den store målforskel.

Anden halvleg blev indledt med et lille boost optimisme, da Hege Bakken Wahlquist reducerede til 14-10 og Stine Bonde samtidig leverede et par gode redninger. Desværre tog det ikke hjemmeholdet mange minutter at sætte sig tilbage på kampovertaget og lynhurtigt gøre det til 17-10, mens Sofie Bæk sad ude og afsonede holdets tredje udvisning.

Tættere kom de grønne Silkeborg-Voelpiger heller aldrig på en udligning i en kamp, hvor det meste af anden halvleg endte med at handle om en begrænsning af målforskellen.

Med otte minutter igen sendte Jakob Andreasen det unge Voeltalent Andrea West Bendtsen på banen, og det resulterede i hendes første to angreb i to straffekast, som Birgitte Karlsen omsatte til sin tredje og fjerde scoring.

Også i forsvaret var det Andrea West Bendtsen, der gjorde den største forskel i kampens sidste femtedel, hvor hun brød indtil flere københavnerangreb og satte gang i et par gode kontraløb.

Uanset anstrengelserne og et væsentligt forbedret spil hen mod slutningen af kampen, blev det dog til et utvivlsomt nederlag til sidste års sølvvindere i en kamp, hvor dagens højdepunkt må tilskrives de to U18-spillere Lea Hansen og Andrea West Bendtsen.

Lea Hansen kom i ind i stedet for Louise Lyksborg og leverede en helt godkendt indsats med blandt andet tre scoringer.

Næste kamp for Silkeborg-Voel er onsdag aften, hvor Viborg HK kommer på besøg i JYSK arena. Viborg kommer med en sejr over FCM Håndbold i ryggen, så der er brug for solid opbakning til Jakob Andreasen og co.

Køb billet til Silkeborg-Voel – Viborg HK her

Kampfakta:
HTH GO Ligaen, 2. spillerunde. 8. september 2017 klokken 19.00

København Håndbold – Silkeborg-Voel KFUM: 26-21 (14-9)

København Håndbold: Johanna Bundsen, Cecilie Vester, Louise Føns, Annika Meyer, Line Bjørnsen, Stine Knudsen, Marie Tømmerbakke, Mai Kragballe, Jenny Alm, Martine Andersen, Debbie Bont, Kelly Duffer, Hanna Blomstrand, Myrthe Schoenaker, Rikke Ebbesen, Mia Møldrup, Mia Rej
Cheftræner: Claus Mogensen

Silkeborg-Voel: Birgitte Karlsen. Lea Hansen, Hege Bakken WahlquistSofie Bæk Andersen, Rikke Iversen, Emma Larsen, Jette Hansen, Louise Lyksborg, Andrea West Bendtsen, Stine Bonde, Camilla Fangel og Stine Skogrand
Cheftræner: Jakob Andreasen

Mål for Silkeborg-Voel: Birgitte Karlsen 5, Sofie Bæk Andersen 4, Hege Bakken Wahlquist 4, Stine Skogrand 3, Lea Hansen 3, Rikke Iversen 2

Redningsprocenter: Johanna Bundsen 39,4, Stine Bonde 38,5

Topscorer for København Håndbold: Mia Rej (7)

Advarsler: KBH: Mia Rej, Claus Mogensen – SIL: Jette Hansen, Camilla Fangel

Udvisninger: KBH: Hanna Blomstrand (2), Kelly Duffer – SIL: Jette Hansen, Birgitte Karlsen, Sofie Bæk Andersen