Faktorernes orden er ikke altid ligegyldig. For U18-pigegruppen i Silkeborg-Voel handler det om både udvikling og sejre – i nævnte rækkefølge.

Trænerduoen Leon Henriksen og Thomas Harlev er dog enige om, de to ting på ingen måde udelukker ikke hinanden. Tværtimod kan de to ting godt gå hånd i hånd og understøtte hinanden.

“De to ting hænger sammen. Vi har udvikling først, men de her piger skal også vinde. At vinde er en del af udviklingen,”, siger cheftræner Leon Henriksen.

“Det er også derfor vi er efter spillerne”, siger træneren lige efter nogle træningsresultater med måls-nederlag.

“Vi skal give spillerne værktøjer til at blive seniorspillere og forhåbentlig også ligaspillere”, siger Thomas Harlev.

Seedet som nummer fire i Jylland

Holdet er seedet til at være det fjerdebedste hold i Jylland i 1. division, der er den bedste U18-række før jul. Herfra kan holdet kvalificere sig til Ligaen efter jul.

“Det håber vi på, kan lykkes. Ligaen  er et mål vi arbejder efter i første omgang”, siger Leon Henriksen.

Han vil ikke på dette tidspunkt af sæsonen forholde sig til, om målet også skal være at komme med til DM-slutspil.

“Vi har skader ligesom alle andre hold. Når vi har dygtige spillere, som er væk, koster det. En spiller som Natasja Andreasen er først lige kommet tilbage, Emma Laursen har kun spillet forsvar og Laura Nielsen er ude”, siger Leon Henriksen.

Der er kommet en del nye spillere til U18-truppen i Silkeborg, og de to trænere ser dem som klare forstærkninger.

-Naja Frøkjær-Jensen er en dygtig stregspiller, som er kommet fra Aalborg. Men vi kalder ikke spillerne talenter her hos os. De er bare meget,  meget dygtige. At give dem prædikatet talenter, gavner dem ikke. Men det er klart, at både Naja og Camilla (Faartoft, fra Ikast, red.), der begge var med et EM på U18-landsholdet, er et kæmpeplus for os”, siger Leon Henriksen.

Assistenttræner Thomas Harlev har tidligere været cheftræner for flere forskellige hold i Silkeborg-Voel, men han er glad for sin nye rolle som assistent for Leon Henriksen.
“Det passer mig rigtig fint”, siger han.

To kampe i denne uge

U18- holdet indleder 1. division tirsdag den 25. september kl. 19.00 i Voel-Hallen mod Team Esbjerg. Næste kamp er ligeledes på hjemmebane, Det er lørdag den 30. september kl. 16.00 i Voel-Hallen. Modstanderen her er Herning-Ikast.

De øvrige fire hold i puljen er Ikast Håndbold, Aarhus United, Horsens HK og Sønderjyske.

“Det bliver en svær pulje, og vi skal præstere i hver eneste kamp.  Det er også en del af udvikligen til at blive senior-spiller”, siger Thomas Harlev, der fra sine tidligere trænerjob har kendskab til de øvrige klubbers spiller-årgange.

“Det er nogle gode piger, og det bliver en spændende sæson”, slår Leon Henriksen fast.

U18-spillertruppen til 1. divisionsholdet ser således ud: Signe Stentoft Thomsen, Nicoline Poulsen Kirk (fra Holstebro), Sofie Hundebøll, Natasja Andreasen, Nanna Lykke, Nicoline Strunge, Camilla Faartoft (fra Ikast), Rikke Jochumsen, Marlene Lau Dahlmann, Laura Nielsen, Sophie Steffensen, Emma Laursen, Naja Frøkjær-Jensen (fra Aalborg), Rikke Josefsen (fra Hammel).

PHP Code Snippets Powered By : XYZScripts.com