Når der tages hul på opstarten til den nye sæson for ligatruppen, vil både Josefine Videbæk og Carla Thomsen møde ind. De to piger, der spillet ungdomshåndbold i Silkeborg-Voel KFUM, er et godt billede på, at klubbens strategi bliver ført ud i virkeligheden.

Der er en tydelig strategi i klubben om, at man vil udvikle talenter, så de kan blive fremtidens ligaspillere, fortæller Jakob Andreasen:

”Vi har jo i mange år arbejdet med vores talentarbejde. Det er et mål for os, at der gerne skal være syv spillere i ligatruppen, som også har spillet ungdomshåndbold i klubben. Med indlemmelsen af Josefine og Carla, er vi nu oppe på fem egenudviklede spillere, da vi jo i forvejen også har Andrea West Bendtsen, Natasja Andreasen og Maja Laursen. Udover at de to træder ind i vores set-up omkring ligaholdet, så får de også en vigtig betydning for vores arbejde omkring U19 Pigerne og vores 2. Division, som skal være en udviklingsplatform for de bedste ungseniorer”.

Josefine Videbæk er 18 år er opvokset i Silkeborg, er stregspiller og har altid spillet i Silkeborg-Voel. Hun har også fået sin debut på klubbens ligahold.

Carla Thomsen på 19 år kommer oprindeligt fra Brøndby og har efter hun er kommet til området, gået på Silkeborg Efterskole, mens at hun har spillet i klubben.

Ligatruppen har sin første træning efter sommerpausen i JYSK arena kl. 14.00 den 18. juli.