Det var et sejrstørstigt midtjysk hold, der spillede mod Nykøbing Falster i JYSK arena fredag aften.

Det var ikke til at tage fejl af, at Silkeborg-Voel vil ende i slutspillet, for med en første scoring fra Camilla Fangel var midtjyderne hurtigt foran danmarksmestrene ved stillingen 4-1 efter seks minutter.

I dag var også en af Stine Bondes gode, for efter 12 minutters spil havde hun ikke lukket mere end to bolde i nettet. Og imens scorede især Stine Skogrand og Sofie Bæk henholdsvis tre og fire mål i kampens første 25 minutter.

Det bragte pigerne fra Søhøjlandet foran med syv mål ved stillingen 13-6 med fem minutter tilbage af første halvleg. I løbet af de sidste minutter af halvlegen fik Nykøbing Falster to hurtige scoringer, der reducerede de grønne pigers føring.

Heldigvis kom de ikke tættere på en udligning end det før pause. Man kunne have frygtet, at Nykøbing Falster ville overtage spillet i anden halvleg, men efter godt fem minutters spil var de grønne piger på endnu en syvmålsføring.

Nykøbing Falster nærmede sig da heller aldrig helt en udligning, og det tætteste de kom var ved stillingen 24-21 med godt otte minutter tilbage af kampen. Og med to minutter til slutfløjtet lignede det for alvor en sejr til Silkeborg-Voel, da Sofie Bæk med sit syvende mål sikrede en føring på fire mål ved stillingen 29-26.

Det blev også en sejr på 31-27, hvilket rykker SilkeborgPigerne spiller næste kamp igen torsdag den 25. januar, hvor Team Esbjerg venter på udebane.

Kampfakta:
HTH GO Ligaen, 14. spillerunde. 19. januar 2018 klokken 18.30

Silkeborg-Voel KFUM – Nykøbing Falster: 31 – 27  (14–8)

Silkeborg-Voel: Hege Bakken Wahlquist, Sofie Bæk Andersen, Rikke Iversen, Emma Larsen, Jette Hansen, Louise Lyksborg, Stine Bonde, Anna Sophie Okkels, Camilla Fangel og Stine Skogrand, Mathilde Sørensen, Emilie Ytting, Lea Hansen
Cheftræner: Jakob Andreasen

Nykøbing Falster:Mathilde Nielsen, Emelie Westberg, Johanna Westberg, Tiril Merg, Sarah Iversen, Mie Sørensen, Anna Lagerquist, Ayaka Ikehara, Lærke Nolsøe, Sofie Olsen, Cecilie Greve, Angelica Wallen, Celine Lundbye, Kristina Kristiansen
Cheftræner: Jakob Larsen

Mål for Silkeborg-Voel: Rikke Iversen 10, Sofie Bæk Andersen 7, Jette Hansen 5, Louise Lyksborg 5, Stine Skogrand 3, Camilla Fangel 1

Topscorer for Nykøbing Falster: Johanna Westberg 9

Advarsler: Nykøbing Falster: Johanna Westberg, Emelie Westberg – SIL: Rikke Iversen, Jette Hansen, Sofie Bæk Andersen

Udvisninger: Nykøbing Falster: Emelie Westberg, Anna Lagerquist, Sarah Iversen, Johanna Westberg  – SIL: Camilla Fangel, Rikke Iversen, Mathilde Sørensen