Det var en sejr af vital betydning for Silkeborg-Voel, da holdet tirsdag aften vandt over Holstebro Håndbold med 27-25 efter 14-15 ved pausen.
Men det var først inden for de sidste fem minutter, at sejren blev sikret. Med ni minutter igen førte hjemmeholdet kun med 24-23, men tre mål i træk, uden Holstebro kom til fadet, var nok til, at spændingen var taget ud af slutminutterne, selv om gæsterne scorede kampens sidste to mål.
I angrebet i anden halvleg var det især Natasja Andreasen og Hege Bakken Wahlquist, der førte an. De to sluttede med at blive holdets topscorere.
Natasja Andreasen blev kåret til kampens spiller for sine seks mål på otte forsøg. Dertil stod hun for to assists.
I forsvaret hentede Mathilde Kristensen og Line Skak kampens eneste to udvisninger, men i begge undertalsperioder klarede Silkeborg-Voel sig fint igennem.
– Mange ting fungerede i anden halvleg og i de sidste 10 minutter straffede vi Holstebro med vores syv mod seks spil.Og vi var gode i undertal. Natasja Andreasen spillede en glimrende kamp, og Hege Bakken Wahlquist løste også sine defensive opgaver godt, siger træner Jakob Andreasen.

Svær start
Silkeborg-Voel har for vane at komme bagud i starten af kampene, og opgøret mod Holstebro var ingen undtagelse. Gæsterne kom hurtigt foran 3-5 og 4-7. Her tog Jakob Andreasen sin første time-out.
Det var stadigvæk svært, Fra 4-7 til 5-8 gik der seks minutter og på et tidspunkt var Silkeborg-Voel bagud med fire mål. I slutningen af første halvleg lykkedes flere gange kun at være bagud med et mål. Det skyldtes også, at Stine Bonde, der var startet kampen efter en pause midtvejs i første halvleg, var kommet tilbage og havde fem redninger i de sidste seks minutter indtil pausen. Deriblandt en redning af et straffekast fra Andrea West Bendtsen.
Stine Bonde fik derfor hele anden halvleg på mål og kvitterede med en samlet redningsprocent på 39. Hun blev kampens højdespringer.
Silkeborg-Voel er med sejren tre point foran sin værste forfølger: Holstebro. Der er dog ikke afgjort noget endnu med tre kampe tilbage i grundspillet.
– Det var en utrolig vigtig sejr. Nu tager vi til Ajax på lørdag. Det er en svær udebane, men vi forbereder os godt, siger Jakob Andreasen.
Senere tirsdag aften tabte Aarhus United hjemme med 18-22 til Odense. Dermed er Aarhus to point efter Silkeborg-Voel.

BAMBUSA Kvindeligaen
Silkeborg-Voel – Holstebro Håndbold – (14-15)
Målscorere:
Silkeborg-Voel: Natasja Andreasen 6, Hege Bakken Wahlquist 5 Julie Jensen 4, Eira Aune 4, Sofie Bæk Andersen 2, Annika Jakobsen 2, Louise Ellebæk 2, Mathilde Kristensen 2.
Holstebro: Jenny Carlson 8, Lærke Christensen 5, Andrea West Bendtsen 4, Julie Holm 3, Josefine Drankenberg 3, Isabella Jacobsen 2
Udvisninger: Mathilde Kristensen og Line Skak, Silkeborg-Voel. Ingen til Holstebro
Stillinger undervejs: 2-1, 3-5, 4-7, 5-8, 6-10, 10-11, 10-14,13-14, 14-15,14-16, 17-16, 19-17, 21-20, 23-21, 23-23, 27-23, 27-25