Silkeborg-Voel spiller sin første træningskamp fredag middag i Voel-Hallen mod Ringkøbing Håndbold 

Af Jens Rasmussen

Silkeborg-Voel har igen en spændende ligasæson i sigte, og i denne uge er de første træninger sat ind på at få indstillet sigtekornet rigtigt, før det går løs for alvor om mindre end en måned.

Træningskampene kommer derfor også som perler på en snor. Den første er mod Ringkøbing Håndbold fredag kl. 12.00 i Voel Hallen, dernæst gælder det norske Storhammer mandag kl. 17.00 i Voel Hallen, og torsdag den 2. august kl. 18.00 ungarske Dunaferr i Viborg i forbindelse med ungdomsstævnet Generation Handball i Viborg.

– Det er nogle hold, som vi ikke er vant til at spille imod, så det er rigtig godt. Nu skal vi i første omgang lige i gang, så vi lægger ikke vægt på noget specielt mod Ringkøbing. Der gælder der primært om at få kamptræning med den nye trup, siger cheftræner Jakob Andreasen ved torsdagens træning.

Spillertruppen er ændret en del siden sidste sæson, og der er kommet både flere unge talenter plus et par store profiler til klubben.

– Det er nogle meget forskellige spillere med hver sine kompetencer. Susann Müller er skytte, mens Jane Schumacher er gennembrudsspiller i stil med Jette Hansen. Det betyder, at vores spil kommer til at ændre sig en smule for at få ramt netop de nye spilleres kompetencer, siger Jakob Andreasen, der så sent som i sidste uge fik truppen på plads i form af tyske Susann Müller. Læs mere om dette her.

– Hun er nok skytte, men man ser også gode indspil fra hende.  Hendes udfordring er, at hun ikke har spillet i så lang tid. Hun skal i gang med at spille kampe og i form, og det tager tid. Holder hun sig skadesfri, bliver hun rigtig god, siger Jakob Andreasen.

Foruden træningskampene er der et træningsophold på La Santa Sport og i Norge, inden sæsonens første afgørende kamp – 1/8 finalen i landspokalturneringen mod Aarhus United onsdag den 22. august i Ceres Arena.

– Det er så vigtigt at komme i gang og få spillet træningskampe, for i princippet har vi kun Sofie Bæk og Rikke Iversen, der er fra grundstammen i vores angrebsspil fra sidste sæson. Der er nogle fløjspillere, der har være med, men de har ikke den store ligaerfaring endnu, siger Jakob Andreasen.

Truppen er endnu ikke fuldtallig, da Camilla Fangel er med beach håndboldlandsholdet til VM i Rusland, og U20 VM-spillerne Emilie Ytting, Helene Kindberg og Louise Ellebæk endnu ikke er vendt tilbage.

– De kommer fra næste uge, og det forbedrer vores træningsmuligheder , så vi kan spille seks mod seks til træning, siger Jakob Andreasen.

En af de få stamspillere fra sidste sæson, Sofie Bæk Andersen, er også glad for at være i gang med træningen igen, og ser frem til at få helt styr på sin nye bagkæde.

– Vi er i princippet tre helt nye spillere i bagkæden, som aldrig har spillet sammen før, og den slags tager altid lidt tid at få styr på. Men jeg har en rigtig god fornemmelse. Det er nogle søde piger og dygtige spillere, så vi skal bare lige finde hinanden og blive enige om, hvordan vi gør, lyder det optimistisk fra Sofie Bæk, der med sine 163 scoringer på 28 kampe blev den mest scorende spiller i HTH Go Ligaen inden semifinalerne.

 

Programmet for Silkeborg-Voels træningskampe er således:

Fredag 27/7 kl. 12 i Voel Hallen: Ringkøbing Håndbold

Mandag 30/7 kl. 17 i Voel Hallen: Storhammer (Norge)

Torsdag 2/8 kl. 18 i Viborg: Dunaferr (Ungarn)

Fredag 3/8 – 10/8: Træningslejr på Club La Santa

Tirsdag 16/8 kl. 16 i JYSK arena: TTH Holstebro

 

Der er fri entré til alle træningskampe i Voel og Silkeborg.

 

PHP Code Snippets Powered By : XYZScripts.com